Lucas & Arthur Jussen

Musici bekroond in Concertgebouw

vrijdag 10 juni 2011

vr 10 jun 2011, 11:56
De Telegraaf Van onze kunstredactie Amsterdam

Een gepassioneerde avond was het, woensdag in het Concertgebouw. In de tot galadinerzaal omgetoverde Grote Zaal wedijverde de passie van donateurs met die van musici. Twee prijzen werden er uitgereikt, de kersverse Young Talent Award en de Concertgebouw Prijs.
De eerste prijs ging naar de gebroeders Lucas en Arthur Jussen. Hun talent lieten ze horen in Scarlatti, Schubert en Berio. Simon Reinink, algemeen directeur van het Concertgebouw, lichtte toe: “Met de Concertgebouw Young Talent Award beogen we de carrières van de winnaars te bevorderen. Lucas en Arthur hebben al een buitengewoon respectabele staat van dienst in Het Concertgebouw. Zo traden zij onder andere op in de serie Meesterpianisten, de Robeco Zomerconcerten en Het Zondagochtendconcert.”

Musici bekroond in Concertgebouw

Ziekte
De Concertgebouw Prijs 2011 ging naar de Amerikaanse bariton Thomas Hampson. De prijs, die voor de zesde keer werd uitgereikt, is bestemd voor een musicus die, of een ensemble dat, over een langere periode een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het artistieke profiel van Het Concertgebouw.
Hampson kon wegens ziekte niet zingen, maar betoverde de zaal met een gloedvol pleidooi voor behoud van cultuur.
Op 14 juni geeft Thomas Hampson een recital in de Grote Zaal van Het Concertgebouw, begeleid door pianist Wolfram Rieger, die hem ook begeleidde tijdens zijn concerten tijdens het Mahler Feest in 1995.
27 juni zal Hampson een masterclass verzorgen in de Kleine Zaal.

Site by Alsjeblaft!